Ξεκίνησαν οι εργασίες της Οργανωτικής Επιτροπής του Φόρουμ Ψηφιακή Ελλάδα 2020

July 8, 2010 σε Tελευταία Νέα από Καραμανώλης Γιώργος

Τις εργασίες της  άρχισε χθες 7/7/2010 η Οργανωτική Επιτροπή του Φόρουμ Ψηφιακή Ελλάδα 2020 (digitalgreece2020.gr) στα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων υπό στον συντονισμό του κ. Θ. Καρούνου.

Στόχος των πρόδρομων  εργασιών της Οργανωτικής Επιτροπής  είναι να καθορίσει –μέσα στους  επόμενους δύο μήνες- το πλαίσιο  διαλόγου και παραγωγής έργου των μελλοντικών ομάδων εργασίας τους Φόρουμ, να περιγράψει τους κανόνες λειτουργίας του και να ορίσει με σαφήνεια τους βραχυπρόθεσμους αλλά και μακροπρόθεσμους στρατηγικούς του στόχους.

Στην  συνάντηση, η οποία ξεκίνησε με μια σύντομη ομιλία του Προέδρου της Επιτροπής κ. Δρ. Κανέλλου, εκπροσωπήθηκαν φορείς του Δημοσίου όπως η Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών, η Ειδική Γραμματεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το  Εθνικό Δίκτυο  Έρευνας και Τεχνολογίας, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, η Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας αλλά και η κοινότητα χρηστών του adslgr.com.

Οι εργασίες της  Οργανωτικής Επιτροπής θα συνεχιστούν  μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οπότε και θα παρουσιαστούν τα πρώτα πορίσματα και θα ξεκινήσει η λειτουργία του Φόρουμ Ψηφιακή Ελλάδα 2020.