Συντονιστές της ομάδας

 • Εικόνα Avatar
 • Εικόνα Avatar
Group avatar

e-Επιχειρηματικότητα

Δημόσια Ομάδα Ενεργόποιήθηκε πριν από : 3 ημέρες, 22 ώρες

Στόχος της Ομάδας είναι η συμβολή στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα σε ένα νέο ψηφιακό περιβάλλον. Ο διάλογος έχει στόχο να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό θεσμικό περιβάλλον για τον καταναλωτή δίνοντας του πρόσβαση σε περισσότερες αγορές, ανταγωνιστικά προϊόντα και εύκολες στην χρήση ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Παράλληλα θα προσδιοριστεί εκείνο το πλαίσιο που κάνει απλούστερη και ελκυστικότερη την δραστηριοποίηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, που ενθαρρύνει την νεανική επιχειρηματικότητα στον ψηφιακό κόσμο, που προσφέρει ευκαιρίες για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 • Avatar

  ΜΠΟΥΡΔΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δημοσεύσε μία ενημέρωση στην ομάδα Avatare-Επιχειρηματικότητα:   10 μήνες, 2 εβδομάδες πριν · Προβολή

  ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  ΑΙΜΟΡΑΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ
  ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ
  ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ
  ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΝΩ ΑΝΕΡΓΟΣ ΝΑ ΠΕΡΝΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΜΟΡΑΓΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΝΩΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ\
  ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΣ ΥΛΩΤΑΣ

 • Avatar

  Η / Ο ΜΠΟΥΡΔΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ συμμετέχει στην ομάδα: Avatare-Επιχειρηματικότητα   10 μήνες, 2 εβδομάδες πριν · Προβολή

 • Avatar

  Η / Ο Ελευθερία Μαρτίνη συμμετέχει στην ομάδα: Avatare-Επιχειρηματικότητα   10 μήνες, 2 εβδομάδες πριν · Προβολή

 • Avatar

  Η / Ο Γενιτσεφτσής Χρήστος συμμετέχει στην ομάδα: Avatare-Επιχειρηματικότητα   10 μήνες, 2 εβδομάδες πριν · Προβολή

 • Avatar

  Η / Ο Nikos I. συμμετέχει στην ομάδα: Avatare-Επιχειρηματικότητα   10 μήνες, 2 εβδομάδες πριν · Προβολή

 • Avatar

  Η / Ο Vaiopoulos συμμετέχει στην ομάδα: Avatare-Επιχειρηματικότητα   10 μήνες, 3 εβδομάδες πριν · Προβολή

 • Avatar

  Η / Ο Proteas Development συμμετέχει στην ομάδα: Avatare-Επιχειρηματικότητα   11 μήνες πριν · Προβολή

 • Avatar

  Η / Ο Τραπεζάνογλου Βασίλης συμμετέχει στην ομάδα: Avatare-Επιχειρηματικότητα   11 μήνες πριν · Προβολή

 • Avatar

  Η / Ο Διονύσης Σιάρκος συμμετέχει στην ομάδα: Avatare-Επιχειρηματικότητα   11 μήνες πριν · Προβολή

 • Avatar

  Η / Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ συμμετέχει στην ομάδα: Avatare-Επιχειρηματικότητα   11 μήνες, 1 εβδομάδα πριν · Προβολή

 • Avatar

  Mouzakitis Δημοσεύσε μία ενημέρωση στην ομάδα Avatare-Επιχειρηματικότητα:   11 μήνες, 2 εβδομάδες πριν · Προβολή

  Αγάπητοί συμμετέχοντες σε αυτή την αξιοπρόσεκτη προσπάθεια εισαγωγής μίας νέας αντίληψης στην επιχειρηματικότητα μέσα από νέες μορφές σύμπραξης ”δημιουργών” και ”επιχειρηματιών”,
  Το concept είναι άριστο και η προσπάθεια αξιέπαινη, ωστόσο είναι νομίζω επιτακτική ανάγκη να γίνει σαφής ο τρόπος δράσης σε πρακτικό και συγκεκριμένο επίπεδο. Η πρωτοπορία αν δεν είναι επίκαιρη και άμεση δεν συνιστά ουσιαστική δίοδο προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ουσιαστικής και έμπρακτης καινοτομίας. Στη λογική αυτή, θα ήθελα να θέσω ένα σαφές και συγκεκριμένο ερώτημα επί του πρακτέου, με παράδειγμα μία προσωπική προσπάθεια που είναι τώρα υπό πλήρη ανάπτυξη: Έχω την ιδέα, την οποία έχω διαμορφώσει αρκετά και είμαι στο σημείο που πραγματεύομαι τις λεπτομέρειες. Η ιδέα σχετίζεται με τη δημιουργία ενός δικτυακού τομέα παροχής υπηρεσιών με την ελεύθερη σύμπραξη επαγγελματιών ενός ολόκληρου κλάδου, όπου το δίκτυο έχει τη μορφή ελεύθερης σύμπραξης κάτω από συγκεκριμένες αρχές τόσο μεταξύ των μετεχόντων όσο μεταξύ των μετεχόντων και των πελατών – καταναλωτών, κατ’ αντιδιαστολή προς τη δημιουργία εταιρειών του αυτού είδους. Δηλαδή ελεύθερη προσχώρηση επαγγελματιών υπό τη σκέπη κοινών αρχών όπου η καινοτομία έγκειται στον administrator, όπου administrator είναι αυτός που διαχειρίζεται το site, μοιράζει δουλειά στα μέλη, παρακολουθεί την εξέλιξη αυτών, ομιλεί με του πελάτες και τα μέλη και σε αντιστάθμισμα πληρώνεται ένα σχετικά μικρό ποσοστό από κάθε δουλειά που αναθέτει. Το ερώτημα: Η ιδέα υπάρχει και μάλιστα σε πλήρη ανάπτυξη, η ιστοσελίδα είναι ήδη υπό κατασκευή, τί μέλλει γενέσθαι τώρα; Πως θα διασφαλίσω ότι η ιδέα μου δεν θα υποκλαπεί; Σε ποιόν θα αναπτύξω την ιδέα μου με ασφάλεια;

  Με εκτίμηση,
  Σ. Μουζακίτης

  • Εικόνα Avatar
   Evangelos Achillopoulos · 11 μήνες, 2 εβδομάδες πριν
  • Εικόνα Avatar
   Mouzakitis · 11 μήνες πριν

   Ευχαριστώ… Ενδιαφέρον!

  • Εικόνα Avatar
   Καίτη Αποστολίδου · 10 μήνες, 3 εβδομάδες πριν

   Δε νομίζ ω ότι ισχύουν πατέντες στο διαδίκτυο, όλα τρέχουν πολύ γρήγορα, εξελίσσονται πολύ γρήγαρα και άν δεν υλοποιήσεις ΣΗΜΕΡΑ την ιδέα σου, να είσαι σίγουρος ότι αύριο θα την βγάλει στο ιντερνέτ κάποιος άλλος. Το έχω δεί να συμβαίνει πολλές φορές με ιδέες δικές μου, που μέχρι να βρώ τεχνικούς συνεργάτες+χρήματα είχαν ήδη βγεί. Γνωρίζεις ότι όταν δημιουργείται ένα πόρταλ υπηρεσιών άν είναι πετυχημένο αντιγραφεται γρήγορα σαν ιδέα, προστίθενται και κάποια νεα χαρακτηριστικά και νά! έτοιμη η νεα πλατφόρμα…
   Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα. Η επιτυχία ειναι να βγείς πρώτος και να βρείς γρήγορα ανταπόκριση και να μη σταματήσεις να βελτιώνεις αυτό που προσφέρεις..

 • Avatar

  Η / Ο Mouzakitis συμμετέχει στην ομάδα: Avatare-Επιχειρηματικότητα   11 μήνες, 2 εβδομάδες πριν · Προβολή

 • Avatar

  Η / Ο Φώτης Ρούτσης συμμετέχει στην ομάδα: Avatare-Επιχειρηματικότητα   11 μήνες, 2 εβδομάδες πριν · Προβολή

 • Avatar

  Evangelos Achillopoulos Δημοσεύσε μία ενημέρωση στην ομάδα Avatare-Επιχειρηματικότητα:   1 έτος πριν · Προβολή

  Νομίζω πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και μπορώ να δημοσιοποιήσω μια πρόταση μου, που έχουμε καταθέσει στην πολιτεία εδώ και αρκετό καιρό, σαν ΕΣΥΝΕ.

  Αφορά ένα μηχανισμό που στον πυρήνα του βρίσκεται η απελευθέρωση των ιδεών και της επιχειρηματικότητας από τα δεσμά του κεφαλαίου… τα δεσμά έστω του αρχικού κεφαλαίου…

  Ο μηχανισμός ονομάζεται iDea, όπου είναι τα αρχικά του Innovation Dipole Entrepreneurial Assessment, το Δίπολο Καινοτομίας αποτελείται από την δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα. Δυο στοιχεία/πόλοι που αν συντονιστούν και ισορροπήσουν παράγουν Καινοτομία.

  Θεωρώντας πως κανένας δεν θα επένδυε τον χρόνο του σε μια κακή ιδέα χωρίς ικανές απολαβές, καταλήγω σε έναν μηχανισμό, που αξιολογεί και επιλέγει μαζικά ιδέες, που κεντρίζουν το επιχειρηματικό ένστικτο.

  Πως γίνεται αυτό; Απλώς βάζοντας τις ιδέες να τις αξιολογήσουν άνθρωποι που έχουν τα χαρακτηριστικά ενός business developer, με δεδομένο πως η θετική τους αξιολόγηση ισοδυναμεί με άμεση δέσμευση/συνεργασία/συνεταιρισμό με τον φέρων την ιδέα entrepreneur, ώστε κατά συνέπεια η σωστή αξιολόγηση να ισοδυναμεί με κέρδος.

  Δηλαδή αντί να καταπιέζουμε το ένστικτο ενός αξιολογητή για πιθανή «λαμογιά», απλά να το επιβραβεύουμε. Δίνοντας έτσι την δυνατότητα μαζικά, σε όσους έχουν τα προσόντα, να είναι ελεύθερα αξιολογητές και εν δυνάμει μελλοντικοί συνεταίροι/συνεργάτες στην δράση που πιστεύουν. Ούτως ώστε αποκλειστικά με την εργασία τους και το ένστικτο τους, να μπορούν να καρπώνονται τα ωφέλει της επιτυχίας τους. Επιπλέον ποιος δεν θα σεβόταν την άποψη ενός αξιολογητή/συνοδοιπόρου σε μια επιχειρηματική δράση;

  Δημιουργούμε με αυτόν τον τρόπο, ένα μηχανισμό αξιολόγησης σεβαστώ από όλους, εντελώς αξιοκρατικό, δημοκρατικό και ταυτόχρονα αδύνατο να χειραγωγηθεί, μιας και τα δυο μέρη που ορίζουν το αποτέλεσμα, προέρχονται από την ελεύθερη αγορά, έτσι λόγο της μαζικότητας και της ανωνυμίας, κανείς δεν μπορεί να αλλοτριώσει την διαδικασία.

  Η πολιτεία απλά βάζει μόνο τα χρήματα και τους κανόνες και εμείς απλά, αν θέλουμε να αλλάξουμε την ζωή μας, πρέπει να είμαστε άριστοι και αποδοτικοί στο να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας, που όμως εμείς οι ίδιοι ορίσαμε έτσι ώστε τελικά να καινοτομούμε.

  Ένας κανόνας που θα μπορούσε να θέσει η πολιτεία μπορεί να είναι λ.χ. η επιτυχία να ορίζεται από τις πωλήσεις αποκλειστικά στο εξωτερικό, αν θέλουμε να προωθήσουμε την εξωστρέφεια.

  Ο μηχανισμός θα χρηματοδοτεί με 100% κεφάλαια την διαδικασία αρχικής ανάπτυξης (σύμφωνα με την οδηγία της ΕΕ 2006/C 194/02 άρθρο 5,1 d,e) ώστε όλοι να μπορούν να λάβουν μέρος χωρίς να εξαρτώνται από το αν η οικογένεια τους έχει χρήματα για να επένδυση. Επιπλέον ο μηχανισμός δεν θα επιτρέπει σε κανένα να κερδίσει (εκτός από τον αυστηρό βιοπορισμό) παρά μόνο όταν επιτύχει τον στόχο του.

  Οι δράσεις θα λαμβάνουν χώρα σε κλειστά τεχνολογικά πάρκα, τα χρήματα θα τα ελέγχουν οι οικονομικές υπηρεσίες των πάρκων και θα εκταμιεύονται ανάλογα με το business plan, που θα δημιουργείται στην πορεία της δράσεις, περνώντας επιτυχώς από τις φάσεις proof of concept, seed και startup. Μια δικλίδα ασφαλείας θα μπορούσε να είναι η καταγραφή της φυσικής παρουσίας των φορέων στο πάρκο, με την χρήση βιομετρικών ρολογιών παρουσίας προσωπικού.

  Έτσι τελικά όσοι θα θέλουν πραγματικά να πετύχουν κάτι, θα δουλεύουν, όσοι θα θέλουν να εκμεταλλευτούν τον μηχανισμό, απλά θα αποβάλλονται από μόνοι τους ή αναγκαστικά.

  Ενδεικτικά, με 75εκ. ευρώ θα μπορούσαμε να χρηματοδοτήσουμε για τέσσερα χρόνια 100 start-ups, 300 seeds και 600 proof of concept…!

  Επιπλέον είναι δυνατών να χρηματοδοτούνται με αυτό τον τρόπο και spin-off από πανεπιστήμια.

  Οραματίζομαι έναν κόσμο που όλοι μας θα έχουμε την δυνατότητα να απελευθερώνουμε την δημιουργικότητα μας, αξιοκρατικά χωρίς επίπλαστα εμπόδια, όπως κεφάλαια και επιτροπές σοφών.

  Περισσότερες λεπτομέρειες για το iDea στην διεύθυνση http://idea.com.gr/i_about.html

 • Avatar

  Η / Ο Giannis Avgoustatos συμμετέχει στην ομάδα: Avatare-Επιχειρηματικότητα   1 έτος πριν · Προβολή

 • Avatar

  Η / Ο Eleni Apostolidou συμμετέχει στην ομάδα: Avatare-Επιχειρηματικότητα   1 έτος πριν · Προβολή

 • Avatar

  Η / Ο Δημήτρης Γαγανέλης συμμετέχει στην ομάδα: Avatare-Επιχειρηματικότητα   1 έτος πριν · Προβολή

 • Avatar

  Ηλίας Χατζάκης Δημοσεύσε μία ενημέρωση στην ομάδα Avatare-Επιχειρηματικότητα:   1 έτος πριν · Προβολή

  Καλημέρα,

  αναρτήθηκε ένα πρώτο κείμενο σύνθεσης των προτάσεων σε αυτό το σύνδεσμο:

  https://digitalgreece2020.gr/groups/e-epixeirhmatikothta/documents/

  Το κείμενο είναι draft. Παρακαλούμε για τις παρατηρήσεις σας για αλλαγές.

  Ευχαριστώ

 • Avatar

  Το κείμενο που προέκυψε μετά τον πρώτο κύκλο διαβουλευσης. Περιλαμβάνει μεθοδολογία, διαπιστώσεις, προτάσεις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες.

 • Avatar

  Η / Ο Nikos Kanellos συμμετέχει στην ομάδα: Avatare-Επιχειρηματικότητα   1 έτος πριν · Προβολή

 • Περισσότερα..  
O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα
WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού

Creative Commons License