Εικόνα Avatar

Antonis Varsamis @antonisv ?

Ενεργόποιήθηκε πριν από : 11 μήνες
 • Avatar

  Κατ αρχήν συγχαρητήρια σε κάποιες από τις ομάδες, για την δουλειά που κάνουν μέσα από τον ιστοτόπο.
  Παρά την θετική διάθεση, εδώ και καιρό, θέλω να μοιραστώ μαζί σας, με ανθρώπους από τον χώρο της πληροφορικής, την αίσθηση μπουρδολογίας που μου δίνει η χρήση του όρου ανοιχτό – ανοιχτή , open source κλπ που έχουν ξεκινήσει εδώ και απ την εκλογή κυρίως του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση διάφοροι ειδικοί υπουργείων , τμημάτων μηχανογράφησης οργανισμών και λοιποί. Λες και προσγειώθηκαν ένα χρόνο πριν στον χώρο της πληροφορικής ή άντε εναμιση, και τόσα χρόνια δεν είχαν καμιά συμμετοχή στις εκατοντάδες εγκαταστάσεις ( δική μου εκτίμηση φοβάμαι να πω χιλιάδες ) βάσεων δεδομένων ,application servers , Business Intelligence σουίτες (αυτή η Διοικητική πληροφόρηση που μας έφτασε στο μνημόνιο), και λοιπά καλούδια που έχουν φορτωθεί σε όλους τους οργανισμούς του Δημοσίου. Να μην μιλήσω για Integration πλατφόρμες με XML , XSLT XXX και ότι αρχίζει από Χ το οποίο αγόρασαν με τις ευλογίες διαφόρων οργανισμών που ρόλο είχαν να … ελέγχουν τις προδιαγραφές. Οι ειδικοί !! Που σε ένα μόνο υπουργείο ( ονόματα δεν λέμε) κάθε έργο είχε και αγορά επιπλέον storage, βάσης δεδομένων, app server, BI κλπ.
  Μα καλά, όλοι εμείς εδώ μέσα δεν είμαστε παρόντες τόσα χρόνια, όταν για ένα Portal, ο Διαγωνισμός ζητούσε φάρμες από Servers και πλατφόρμες επί πλατφορμών, ειδικά security συστήματα για να προστατέψουν το Hello world τίποτα, κάποιου οργανισμού?
  Το Open Source προφανώς δεν είναι μόδα. Ούτε το ”τσάμπα” στα Αγγλικά.
  Είναι περισσότερο ιδεολογία, και μετά όλα τα υπόλοιπα.
  Και την ιδεολογία ή την έχεις ή όχι.
  Εκτός από τις ωραίες λέξεις ( άκου Φόρα ) και τις καλές διαθέσεις, καιρός είναι να δούμε ξανά αν οι προδιαγραφές που βγαίνουν για τα έργα, βαρύνουν το κόστος με 60% μπούρδες, και 40% πιθανότατα χρήσιμο υλικό και λογισμικό.

 • Avatar

  Η / Ο Antonis Varsamis συμμετέχει στην ομάδα: AvatarEμπιστοσύνη & Ασφάλεια   11 μήνες πριν · Προβολή

 • Avatar

  Η / Ο Antonis Varsamis συμμετέχει στην ομάδα: AvatarΑνοιχτό και Ελεύθερο Λογισμικό και Διαλειτουργικότητα   1 έτος, 4 μήνες πριν · Προβολή

 • Avatar

  O/H Antonis Varsamis μόλις ενεργοποίησε το λογαριασμό του   1 έτος, 4 μήνες πριν · Προβολή

O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα
WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού

Creative Commons License