Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Ψηφιακή Ατζέντα στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Ψηφιακή Ελλάδα 2020

September 20, 2010 σε Tελευταία Νέα από Αγγελική Πραγιάτη

Στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Ψηφιακή Ατζέντα, με την υποστήριξη του Φόρουμ Ψηφιακή Ελλάδα 2020 (digitalgreece2020.gr). Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν ομιλίες και τοποθετήσεις εκπροσώπων των αρμοδίων οργάνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής πολιτείας καθώς επίσης και παρουσίαση της Ψηφιακής Ατζέντας σε εκπροσώπους επαγγελματιών, επιχειρήσεων και κοινωνικών εταίρων. Παράλληλα θα ενημερωθούν σχετικά με το περιεχόμενο της Ατζέντας οι Ειδικές Μόνιμες Επιτροπές Έρευνας και Τεχνολογίας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων η Ψηφιακή Ελλάδα 2020 θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Θ. Καρούνο από το Γραφείο του Πρωθυπουργού και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες επιλογής Συντονιστών και Τεχνικών Υπευθύνων για τις Ομάδες Εργασίας του Φόρουμ. Οι Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τις θέσεις αυτές λήγουν την Κυριακή 19/9/2010 ενώ η Οργανωτική Επιτροπή θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες και θα ανακοινώσει τα ονόματα των υπευθύνων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου μαζί με τα ονόματα των μελών της Επιτροπής Στρατηγικής της Ψηφιακής Ελλάδας 2020.

Τέλος τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής έχουν ήδη αναλάβει την ευθύνη της αρχικής λειτουργίας του Φόρουμ με εναρκτήριες αναρτήσεις σε κάθε Ομάδα Εργασίας, περιγράφοντας πιο εξειδικευμένα το κάθε αντικείμενο και θέτοντας σταδιακά τα πρώτα ζητούμενα, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων των Συντονιστών και των Τεχνικών Υπευθύνων.

Υπενθυμίζεται ότι στην Οργανωτική Επιτροπή εκπροσωπούνται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, η Γενική Γραμματεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, η Ειδική Γραμματεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας και η κοινότητα χρηστών του adslgr.com.