Ορίστηκε το πλαίσιο λειτουργίας του Φόρουμ για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020

October 13, 2010 σε Tελευταία Νέα από Αγγελική Πραγιάτη

Την οριστικοποίηση του πλαισίου λειτουργίας και την έναρξη των εργασιών των Ομάδων Εργασίας του Φόρουμ «Ψηφιακή Ελλάδα 2020» (digitalgreece2020.gr) κηρύσσει η Οργανωτική Επιτροπή, με τις ανακοινώσεις των ονομάτων των μελών της Επιτροπής Στρατηγικής καθώς και των Συντονιστών και των Τεχνικών Υπευθύνων των Ομάδων Εργασίας.

Η Επιτροπή Στρατηγικής δημιουργήθηκε με σκοπό τα μέλη της, άτομα καταξιωμένα στον χώρο της πληροφορικής και των επικοινωνιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να συμβάλλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στο εγχείρημα της κατάρτισης ενός δυναμικού ολοκληρωμένου σχεδίου για το ψηφιακό παρόν και μέλλον της χώρας. Τα μέλη που επιλέχθηκαν εκπροσωπούν τους χώρους της αγοράς, των επιστημών, της έρευνας και των πανεπιστημίων και της κοινωνίας των πολιτών.

 1. Ανδρόπουλος Κώστας
 2. Αποστολίδου Καίτη
 3. Αργυρός Αναστάσιος
 4. Γάτος Γιώργος
 5. Γιανναράκης Γιάννης
 6. Δρακόπουλος Ηλίας
 7. Καβάσαλης Πέτρος
 8. Καραπέτσης Στέφανος
 9. Καρούνος Θόδωρος
 10. Κοζάτσας Γιάννης
 11. Κοζύρης Νεκτάριος
 12. Κουλολιάς Βασίλης
 13. Κωνσταντόπουλος Πάνος
 14. Μπακολιάς Χαράλαμπος
 15. Μπλέτσας Μιχάλης
 16. Μπούρας Χρήστος
 17. Παναγιωτοπουλος Στάθης
 18. Σαλιάρης Φασέας Γιώργος
 19. Χαικάλης Στάθης
 20. Χάντζος Ηλίας

Ταυτόχρονα η Οργανωτική Επιτροπή του Φόρουμ για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020 είναι σε θέση να ανακοινώσει τα ονόματα των Συντονιστών και Τεχνικών Υπευθύνων των Ομάδων Εργασίας, μετά από την ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ομάδα e-Επιχειρηματικότητας

 • Συντονιστής: Σταμάτης Ντάκος
 • Τεχνικοί υπεύθυνοι: Μαριάννα Σιγάλα – Οδυσσέας Ψαρρής

Ομάδα Παιδείας-Έρευνας-Καινοτομίας

 • Συντονιστής: Ευάγγελος Χρήστου
 • Τεχνικός υπεύθυνος: Παναγιώτης Σταθόπουλος

Ομάδα Ηλεκτρονικής Ενσωμάτωσης και Ψηφιακού Αλφαβητισμού

 • Συντονιστής: Κωνσταντίνος Κοσκινάς
 • Τεχνικός υπεύθυνος: Μαρία Κωλέτση

Ομάδα Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας

 • Συντονιστής: Κωνσταντίνος Λαμπρινουδάκης
 • Τεχνικοί υπεύθυνοι: Κλαουδάτου Ελένη και Δρογκάρης Προκόπιος

Ομάδα Διαλειτουργικότητας, Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) και Ανοικτού Περιεχομένου και Δεδομένων

 • Συντονιστής: Θα επιλεγεί από τους συμμετέχοντες με εσωτερικές διαδικασίες της Ομάδας
 • Τεχνικός υπεύθυνος: Ανδριανή Φέρτη και Βικτώρια Μπάντη-Μαρκούτη

Ομάδα Δικτύων Νέας Γενιάς

 • Συντονιστής: Ιωάννης Τόμκος
 • Τεχνικός υπεύθυνος: Βασίλης Μερεκούλιας

Ομάδα Δημόσιας Διοίκησης και Κοινωνίας

 • Συντονιστής: Θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες
 • Τεχνικός υπεύθυνος: Θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες

Μαζί με την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης των κειμένων της Πολιτικής Πρότασης και του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020, η ανακοίνωση των παραπάνω ονομάτων και η ανάληψη καθηκόντων των Συντονιστών και των Τεχνικών Υπευθύνων σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της δομής του Φόρουμ και την έναρξη λειτουργίας των Ομάδων Εργασίας. Τις αμέσως επόμενες μέρες ανοίγει ο πρώτος κύκλος διαβούλευσης και εργασιών ο οποίος πρέπει να έχει καταλήξει σε ένα Κείμενο Προτάσεων Πολιτικής μέχρι τις 15/12.

Η Οργανωτική Επιτροπή απευθύνει κάλεσμα σε κάθε πολίτη, φορέα ή επιχείρηση να συμμετάσχει δημιουργικά με τις απόψεις του στο www.digitalgreece2020.gr συμβάλλοντας στην δημιουργία προτάσεων που θα βελτιώσουν το ψηφιακό μας παρόν και θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο ψηφιακό μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετέχουν η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το Γραφείο του Πρωθυπουργού,η Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, η Ειδική Γραμματεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας και η κοινότητα χρηστών του adslgr.com.